Western Way | Maten
21857
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21857,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Smakrik USA-inspirerad mat

FRÅN VÅR CHUCKWAGON

Boskapsdriftens ”moderskepp” var ett brett kraftigt byggt fordon, en Chuckwagon, oftast dragen av två ”drafthorses”.  Vagnen medförde praktiskt taget allt som tio man kunde behöva på en präriefärd som varade i fem månader. Vagnen kördes av kocken och längst bak fanns allt som behövdes för att förse manskapet med två varma mål mat om dagen. Kocken var sällan anställd för att han var bra på att laga mat utan det var ofta en äldre erfaren cowboy som var duktig på att köra ett tvåspann. kocken var som en mor för de ofta unga cowboyerna. Förutom att han lagade maten, lagade han kläder sydde knappar och sår. Han var först uppe på morgonen och den som somnade sist på kvällen.

Vår mat är inspirerad av sydvästra USA. Smakrik och gjord med så bra råvaror som möjligt. Köttet kommer från vår kompis Johan. Hans Hereforddjur går ute större delen av året och äter bara gräs. Inget kraftfoder eller annat konstigt. Han skjuter dom medan de går och betar i hagen, helt ovetande av vad som komma skall. Och därmed inga stresshormoner i köttet.

Chiliin och potatisen odlar vi själva. Och vi gillar chili. Vi försöker använda så mycket ekologiska grönsaker som möjligt. Även om det är lite tveksamt hur ”nyttigt” det är med ekologiskt odlat. Det tar ju definitivt mer naturresurser. Men det ska ju vara mindre kemikalier i ekologiskt odlat.

Nyttiga kanske inte våra amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap är, men det smakar bra. Och våran efterrätt är definitivt inte nyttig. Men grädde och kolasås är alltid gott.

 

Mer om Er Dag Hos Oss