Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tranegarden.se/westernway.se/wordpress/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Western Way | Ledarskap
Western Way | Ledarskap
21828
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21828,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Ledarskap handlar om att lyssna och leda
DET KALLAS FÖR HORSEMANSHIP

Hästar är flockdjur. Flocken består av 3-4 ston, 3-6 unghästar och en hingst. Hingsten är INTE flockens ledare utan flocken leds av ett sto.  Ett sto som fått gruppens förtroende att leda flocken. En ledare som man har tillit och respekt för. Då blir flocken lugn och trygg. Precis som hos människan.

 

Uppmuntra och berömma

Ledarskap handlar om att lyssna och att leda. Om hästen känner att den kan lita på mig, att jag kan vara ett stöd när det behövs och ge hästen fullt förtroende när det behövs. Om jag kan göra det rätta lätt och det felaktiga svårt väljer hästen den lätta vägen. Genom att uppmuntra och berömma stärker jag hästens självförtroende. Och när det blir osäker och rädd finns jag där. Som stöd och ledsagare. På hästspråk kallas det Horsemanship. När hästen får den tilliten går den genom eld och vatten för mig.

 

Intressantare än ni tror

Alltid när man besöker Western Way Ranch är man tvingat att bevittna en liten uppvisning i ledarskap och kommunikation mellan häst och människa. Det är inte så tråkigt som det låter.

Hingsten då? Jo, han springer mest runt sin flock som en stolle och vaktar så ingen annan hingst skall komma och ta hans ston. För det är vad hingstar gör. Stjäl ston från varandra.

 

Mer om Er Dag Hos Oss